Pagina 1 van 1

How To: Stuurverwijderen 'de correcte manier'

Geplaatst: 13-06-2016 14:39
door Aapje
Voor het Corsa stuur te verwijderen zonder zo'n trekker:
Afbeelding

Wat je even moet weten voor je begint aan het stuur te verwijderen. Er zit een breekpunt in de stuurstang. Dit punt is het zwaktepunt wat breekt in een ongeval. Dit is een plastic deel in de stang. De buis om dit zwaktepunt heeft een soort gaas als buis.

Als het stuur 30 jaar op z'n plek heeft gezeten, dan wil deze amper loskomen. Je kan het proberen met de trommeltechniek. Maar zorg bij die techniek wel ervoor dat je de moer erop laat zitten. want zo'n stuur kan met een goed geweld loskomen. (Dit doe je door je met je knieen druk op het stuur te zetten en dan te trommelen op de andere kant van het stuur. Zo tril je het stuur los van de stuurstang). Wat je ook doet, ga niet slaan op de naaf, vernacheld alleen het schroefdraad. En je schokt het stuur daar niet mee....

De kans met deze trommeltechniek bestaat dat je de stuurstang breekt. Kortom speling op je stuur krijgt.

Daarom adviseer ik het gebruik van een stuurtrekker, deze zetten de kracht waar het moet.

Afbeelding

Met de stuurtrekker kost het +/- 15 sec om een stuur te verwijderen. Dus mijn advies, als je 19 euro aan goed gereedschap wil spenderen. Kijk dan even op ebay en koop er 1tje :) Of rij langs een lokale Opel Corsa gek die er 1tje bezit :)

Geplaatst: 14-06-2016 22:18
door Gonzo
Inderdaad, goedkoop en heul handig :D

Geplaatst: 23-06-2016 22:08
door Aapje
Nu met filmpje, stuurtje wat 32 jaar op dezelfde plek heeft gezeten:

https://youtu.be/KvPigD2upqc